Aktiviteter, kurs

Som foreldre til et barn med spesielle behov får vi invitasjoner til diverse kurs eller vi selv melder oss på kurs vi finner relevant for Mali sin situasjon. Det kan være spesifikt relaterte kurs til hennes diagnose eller mer generelt hvordan det er å ha et barn med spesielle behov. Det dumme med kurs av denne typen er at det er veldig stort fokus på situasjonen, det å ha et sykt barn. -Et fokus vi til vanlig ikke har. Verdien i å delta er likevel så høy at det er verdt deltakelsen. Siste kurs vi har deltatt på er øverst, eldste nederst.

kurs

November 2018: Vi deltok på en forelesning for legestudentene sammen med Mali`s overlege

Februar 2020: Foredrag på HVL

Oktober 2019: Foredrag på HVL

August 2019: Foredrag på Høyskolen

August 2018: Foredrag på Høyskolen

August 2017: Foredrag på Høyskolen

22. august 2016: I begynnelsen av juni ble vi spurt om Lisbeth og jeg ville fortelle om vår hverdag og erfaring rundt det å ha et multi funksjonshemmet barn. Det sa vi ja til og i dag var dagen! Kanskje litt overraskende var vi ikke særlig nervøse og de to skoletimene som var satt av fløy avgårde. Vi hadde forberedt oss godt å kjørte et klassisk PPløp 😉 En hel klasse vernepleier-studenter satt lydhør og hørte mens vi fortalte om våre erfaringer og opplevelser rundt Mali. Vi synes det er givende å dele vår erfaring og gjør det gjerne igjen. Vi håper studentene hadde utbytte av det vi presenterte og ønsker masse lykke til i studiene!

25. september – 27. september 2015: Oppfølgningskurs etter fjorårets «Hva med oss»-kurs på Sola Aiporthotel. Det var veldig kjekt som vanlig å treffe igjen nye og gamle i «samme båt» og digg med en helg helt for oss selv uten barn 🙂 Svigers stiller på opp igjen og passer de små (og store) hjemme.

24. september 2014 – 25. mars 2015: Kurset «Akktiv» startet i dag, 24. september, det går over 7 ganger. HABU tilbyr kurs til foreldre med barn i førskolealder med forsinket språkutvikling eller andre former for kommunikasjonsvansker. Kurset arrangeres hvert år og er et tilbud til primært førskolebarn inntatt HABU.

Målet med Akktiv kurs er at:
Foreldre/foresatte kan få økt kunnskap i å kommunisere med barnet.
Vite hvordan man kan samspille med barnet for å støtte hans/hennes kommunikasjonsutvikling.Akktiv logo
Å være en god kommunikasjonspartner.

Tema for Akktiv kursene er som følger:
1 Kommunikasjon
2 Kommunikasjonsutvikling
3 Å være kommunikasjonspartner til sitt barn
4 Lekens betydning for barns utvikling
5 Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK)
6 Hvordan får man ASK (Alternativ og supplerende kommunikasjon) til å fungere i hverdagen
7 Retten til å kommunisere

20., 21. og 22. september 2013: «Hva med oss» -kurs på Quality Hotel Edvard Grieg. Lisbeth og jeg deltar. Svigerforeldre flytter inn hjemme og passer alle de små. 🙂 Vi får en avslappende helg på hotell med de fasiliteter dèt innebærer. Kurset er et tilbud til foreldre som har barn med nedsatt funksjonsevne og er bygd opp med et fokus på parforholdet og kommunikasjon paret i mellom. Avholdes normalt vår og høst.

Oppsummering etter kurset: Et lærerikt og verdifullt kurs. Nyttig å «fordype» seg i dialog og kommunikasjon med sin partner. -Det er jo noe man til daglig ikke har så stor fokus på selv om det er superviktig! Også her var det sosiale veldig fint. 12 par med utfordrende hverdag og to veldig flinke foredragsholdere gjorde helgen komplett. Det var digg å få slappet av og sovet både godt og lenge. -Og på hotellet hadde de softismaskin til fri benyttelse! DEN var hyppig i bruk! 🙂 De hjemme hadde det også fint, svigers bestod med glans 😉

7.- og 8. mars + 4.- og 5. april 2013: Starthjelpkurs i regi av NK LMS.

Lærings- og mestringssenteret

I Bergen ligger senteret i Ulriksdal Helsepark. Kurset er over totalt 4 dager, 7.- og 8. mars og 4.- og 5. april.

Hovedtemaene er «Systemene rundt oss», «Familie og nettverk», «Håp og mestring» og «Samspill med barnet». Ett tema til hver kursdag. «Systemene rundt oss» omhandlet primært orientering fra NAV og ulike kommunale tjenester. Er man allerede litt inne i systemet var det ikke noe nytt her. Alt er generelt og kun overflaten skummes. «Familie og nettverk» var presentasjon av ulike brukerorganisasjoner samt Bjørgvin familievernkontor. Her var det for oss en del nytt vi ikke hadde hørt om før. Det finnes jo en organisasjon for det meste her til lands, selv for de med svai i ryggen.

(sitat fra Raske Menn)

Oppsummering etter kurset: Også her verdsatte vi det sosiale. Alltid kjekt å få bekreftet at vi ikke er alene med et barn med spesielle behov. Vi fikk inntrykk av at de andre foreldrene på kurset var enig i dette. Å dele erfaringer og tanker er verdt sin vekt i gull, det er jo ikke alt man selv klarer å få- eller ha oversikt over. Vi ble kjent med nye hyggelige og sterke mennesker som vi håper vi treffer igjen. Vi ser frem til de to siste kursdagene i begynnelsen av april.

November 2011: 1 ukes opphold på Frambu, senter for sjeldne diagnoser. Senteret ligger 2 mil utenfor Oslo. Hele familien deltok, de to eldste guttene, Lucas & Liam gikk på skole der og deltok på felles aktiviteter på kveldstid. Et fint opphold som var spesielt verdifullt sosialt. Vi var heldig som hadde med oss tantene Hege & Julie samt spesialpedagog Marit, de to sistnevnte på deler av oppholdet. Mali var det minste barnet på dette kurset.

Oppsummering etter kurset: Det var en positiv men også en litt skremmende opplevelse ved at vi fikk se og hilse på eldre barn med samme diagnose, et slags potensielt vindu inn i fremtiden. Vi har jo lest oss godt opp på diagnosen men det er likevel skummelt å se hvilken vei det går. Lucas & Liam gikk som sagt på skole der sammen med andre jevnaldrende barn i samme situasjon. De fikk fort nye midlertidige venner og syntes hele oppholdet var ganske så positivt. Leirbål i lavvo og hundespannkjøring var noen av aktivitetene de deltok på. På dette kurset var det 8-10 familier fra hele landet, men kun vi var fra Bergen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: